CREUS QUE LA VIDA SENSE XOCOLATA NO TÉ SENTIT?


Són molts els que no es poden resistir a la xocolata, però que té la xocolata que ho fa tan irresistible?

La xocolata té un component important que t'alegra el dia. El triptòfan fa que experimentem felicitat. És una substància química que viatja al cervell i ajuda a produir serotonina, conegudes com les 'hormones de la felicitat'.

Els efectes són latents amb xocolata d'alta concentració de cacau o amb cacau pur. És a dir, aquesta popular xocolata amb llet, que és el consumit per gran part de la població, no entraria dins dels paràmetres. No és igual qualsevol tipus de xocolata.

Els ous, llet, cereals integrals, cigrons, cacauets, plàtan... són aliments rics en triptòfan. No obstant això, una recent revisió ens fa veure que encara que una dieta rica en triptòfan pot tenir un impacte positiu en l'humor, aquest efecte depèn moltíssim de l'estat de l'individu, per la qual cosa no sembla que una recomanació general sobre ingerir més aliments rics en triptòfan ens millori l'humor així sense més - comenta Aitor Sánchez, dietista-nutricionista pertanyent al Comitè Científic de la Fundació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes.

La xocolata, sobretot el negre, conté també un gran nombre d'antioxidants, vitamines, microelements i flavonoides que milloren el flux sanguini a la pell, incrementen l'elasticitat i hidratació d'aquesta. I la protegeixen del sol.

També ajuden a reduir la velocitat de l'envelliment, ja que neutralitzen els radicals lliures que acceleren el procés. Un estudi realitzat a Suècia va mostrar que els qui consumeixen xocolata presenten un 17% menys de risc de sofrir accidents cervellvasculars.

Així que el seu consum moderat és més que recomanable.

Segons el pastisser pierenc i mestre xocolater Miquel Guarro, que al 2013 va guanyar el premi al millor xocolater d'Espanya
"el futur de la xocolata passa per fer cultura del cacau, saber explicar a la gent que la xocolata és un producte viu, que surt d’una fruita que és el cacau, que té diferents orígens i que en podem trobar un munt de varietats amb característiques organolèptiques diferents." 
"La xocolata és un d'aquests ingredients que combinen bé amb tot. Però podem combinar els més clàssics com els fruits secs, la sal, el caramel, els fruits rojos... o ingredients una mica menys comuns com el sèsam negre, el yuzu, la tòfona o fins hi tot la ruca."

Vols saber més sobre la xocolata? Acostat al Museu de la Xocolata al correr Comerç de Barcelona.
El Museu de la Xocolata és un equipament dinàmic impulsat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, ubicat a l’antic convent de Sant Agustí, que presenta un recorregut pels orígens de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva difusió com un element situat entre el mite i la realitat, entre les propietats medicinals i el seu valor nutritiu.

---------------------------------

Son muchos los que no pueden resistirse a un buen chocolate, ¿pero que tiene el chocolate que lo hace tan irresistible?

El chocolate tiene un componente importante que te alegra el día. El triptófano hace que experimentemos felicidad. Es una sustancia química que viaja al cerebro y ayuda a producir serotonina, conocida como la 'hormona de la felicidad'.

Los efectos son con chocolate de alta concentración de cacao o con cacao puro. Es decir, ese popular chocolate con leche, que es el consumido por gran parte de la población, no entraría dentro de los parámetros. No vale cualquier tipo de chocolate.

Los huevos, leche, cereales integrales, garbanzos, cacahuetes, plátano... son alimentos ricos en triptófano. Sin embargo una reciente revisión nos hace ver que aunque una dieta rica en triptófano puede tener un impacto positivo en el humor, este efecto depende muchísimo del estado del individuo, por lo que no parece que una recomendación general sobre ingerir más alimentos ricos en triptófano vaya a mejorar el humor así sin más - comenta Aitor Sánchez, dietista-nutricionista perteneciente al Comité Científico de la Fundación Española de Dietistas-Nutricionistas.

El chocolate, sobre todo el negro, contiene un gran número de antioxidantes, vitaminas, microelementos y flavonoides que mejoran el flujo sanguíneo a la piel, incrementan la elasticidad e hidratación de esta. Y la protegen del sol.

También ayudan a reducir la velocidad del envejecimiento, ya que neutralizan los radicales libres que aceleran el proceso. Un estudio realizado en Suecia mostró que quienes consumen chocolate presentan un 17% menos de riesgo de sufrir accidentes cerebrovasculares.

Así que su consumo moderado es más que recomendable.

Según el pastelero de Piera y maestro chocolatero Miquel Guarro, que en el 2013 ganó el premio al mejor chocolatero de España:
"el futuro del chocolate pasa por hacer cultura del cacao, saber explicar a la gente que el chocolate es un producto vivo, que sale de una fruta que es el cacao, que tiene diferentes orígenes y que podemos encontrar un montón de variedades con características organolépticas diferentes." 
"El chocolate es uno de esos ingredientes que combinan bien con todo. Pero podemos combinar los más clásicos como los frutos secos, la sal, el caramelo, los frutos rojos... o ingredientes algo menos comunes como el sésamo negro, el yuzu, la trufa..."

¿Quieres saber más sobre el chocolate? Acércate al Museo del Chocolate en la calle Comerç de Barcelona.
El Museu de la Xocolata está impulsado por el Gremi de Pastisseria de Barcelona, ubicado en el antiguo convento de Sant Agustín, y presenta un recorrido por los orígenes del chocolate, su llegada a Europa y su difusión como un elemento situado entre el mito y la realidad, entre sus propiedades medicinales y su valor nutritivo.
menjarsecologics.blogspot.com

RC Serveis, som una empresa familiar i catalana de restauració col•lectiva amb més de 30 anys d'experiència en el sector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada