EL RAÏM

Resultat d'imatges per a "uvas"


La gastronomia mediterrània ens ofereix un munt d’aliments naturals i de proximitat, molt saludables i bons per al nostre cos. Aquesta dieta no destaca només per l’oli, sinó també per una fruita molt coneguda: el raïm. El raïm és una fruita mediterrània que prové de la vinya i que està formada per una agrupació de baies, els grans de raïm. Aquests grans vénen distribuïts en branquillons, anomenats en carràs, carroll, penjoll, bogot o gotim. Aquests, contenen d’entre 6 i 300 grans de raïm. El raïm pot ser negre, morat, groc, daurat, púrpura, rosat, ataronjat o blanc. Pot ser consumit cru o usat per a la fabricació de melmelada, suc, vi, vinagre, panses o oli de llavors de raïm. ​


La composició química del raïm varia, de manera natural, en funció tant de les condicions ambientals (sòl, clima) com de les tècniques de conreu (utilització de fertilitzants). Tot i així, podem dir que aquesta fruita, sobretot, aporta glúcids, glucosa i fructosa, però també és notable l'aportació de vitamines, en especial A, B, C i oligoelements (elements que trobem en la dieta, molt necessaris per al nostre organisme) com el potassi, el fòsfor i el calci
Un altre fet a destacar és que aquesta fruita conté resveratrol, un polifenol antioxidant, que ha estat positivament relacionat amb la inhibició de malalties com el càncer, cardiopaties, la degeneració dels nervis, infeccions virals o els mecanismes de la malaltia d'Alzheimer, per la seva funció protectora del genoma del nostre organisme.

El raïm, a les nostres terres, es recull d’entre mitjans de setembre i finals d’octubre i la major part del raïm cultivat prové de l’espècie Vitis vinifera, natural de l’Europa mediterrània.

Llavors, aquesta fruita resulta molt nutritiva per nosaltres i la podem aconseguir fàcilment de cultius de proximitat. No t’oblidis de menjar-ne en acabar l’estiu!


menjarsecologics.blogspot.com

RC Serveis, som una empresa familiar i catalana de restauració col•lectiva amb més de 30 anys d'experiència en el sector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada